Frostfrie drikkesystemer til de kolde måneder

Det er vigtigt, at dine kvæg altid har adgang til rent vand. Derfor handler det om at finde et godt drikkesystem, som holder vandet friskt til dyrene hele året rundt.

Hos Dan Egtved kan du købe både diverse drikkesystemer som for eksempel drikkekopper, kar- og trug til både store og små dyr. Dan Egtveds drikkesystemer sælges med frostsikring, varmeelementer og thermo-rør, som sikrer, at vandet ikke fryser til is i de kolde måneder.

Du har ansvar for dyrenes velfærd

Det er vigtigt for dyrenes trivsel, at de har et velfungerende og pålideligt drikkesystem. Når dyrene bliver tørstige, så søger de den nemmeste og mest tilgængelige drikkeløsning. Hvis ikke du har sat drikkesystemer op til dem, så kommer de til at tørste eller begynder at drikke beskidt regnvand fra jorden.

Frostfri drikkesystemer til vinter

Når det bliver frostgrader udenfor, så kan du godt få problemer med dit vandtrug. Hvis vandet bare får lov at stå i et åbent trug, så fryser det til en stor klump is, som dyrene ikke kan komme til.

Frostfri drikkesystemer fra Dan Egtved sørger for, at vandet aldrig fryser til is, selvom det er frostgrader udenfor. Drikkesystemet er udstyret med et varmelegeme, som holder koppen eller truget frostfri. Drikkesystemerne kan bruges til både store og mindre kvæg som kalve, får, geder, heste eller køer.

Robuste drikkesystemer

Når store kvæg kommer hen for at tage en slurk vand, så kan de godt gå lidt voldsomt til værks. Det kræver et holdbart og robust drikkesystem, for at dyret ikke kommer til at ødelægge eller vælte det. 

Dan Egtveds frostfri systemer til dyr er derfor fremstillet i robuste materialer, som kan holde til de barske forhold i stalden eller folden. 

Varmelegeme med termostat

Selvom der er et varmelegeme integreret i de frostfri systemer til dyr, så bliver vandet ikke overophedet. Dine dyr skal naturligvis ikke stå og drikke varmt vand fra deres trug. Derfor er varmelegemerne udstyret med en termostat, som automatisk slår til ved 5 grader og slukker igen, når vandet når en temperatur på 12 grader.

Husk at frostsikre tilslutningsrøret

Røret som tilsluttes drikkesystemet skal også frostsikres, så vandet i slangen ikke fryser til is og stopper tilstrømningen af vand. 

Når du køber et frostfri drikkesystem fra Dan Egtved, så skal du tilkøbe et varmekabel for at frostsikre tilslutningsrøret. Varmekablet følger ikke med sammen med drikkesystemet, så det skal du selv købe ved siden af.