Bryg te som japanerne laver den

Når det handler om te, én af de mest udbredte drikke i verden, er det måske England, der er det første land, vi herhjemme tænker på. Englænderne er berømte for deres five o’clock tea, som nærmest er et nationalt klenodie.

Men på en tæt andenplads kommer sikkert Japan, hvor te er forbundet med traditioner, ritualer og en udsøgt æstetik. Her handler det ikke kun om smagen af teen, men også om den atmosfære og stemning, den drikkes i – samt de kopper den drikkes af, og den beholder den tilberedes i.

Støbejerns tekander gør te til noget særligt

Det kan derfor ikke undre, at japanske tekander er udviklet med særlig omhu, der tager højde for både praktiske og æstetiske betragtninger. Det gælder i særdeleshed de japanske støbejerns tekander.

En støbejerns tekande har mange gode egenskaber. Teen holder sig varm i længere tid i en tekande af støbejern, og varmen bliver jævnt fordelt under brygningen. Feinschmeckere holder fast i, at te, der brygges i støbejerns tekander, får en rigere og mere kompleks smag.

Japansk design – enkelt og funktionelt

At æstetikken også spiller en stor rolle, kan du forvisse dig om ved at klikke ind på webshoppen Origreen. Her kan du se talrige eksempler på, hvordan en flot støbejerns tekande kan se ud.

Hvis du har besøgt en japansk restaurant, har du fået en smagsprøve (i mere end én betydning) på, hvor stor en rolle begrebet enkelhed spiller i japansk kultur. Det gælder både maden, serveringen og borddækningen, og det ses også tydeligt i Origreen’s sortiment af japanske støbejerns tekander.

Tekanderne er mere runde og flade i formen, og hanken er stor og nem at holde fat i. Mønstrene er elegante, men diskrete; og med undtagelse af et par flotte røde kander er farverne afdæmpede.

Alle støbejerns kander i Origreen’s sortiment er emaljerede indvendigt, hvilket gør rengøringen nemmere.

Origreen sælger også te

Støbejerns tekander skal behandles med omhu – men der er heldigvis nøjagtig vejledning til hos Origreen. Her kan du også finde forskelligt tilbehør til tebrygning som eksempelvis tekandevarmere, ligeledes af støbejern, som ved hjælp af et fyrfadslys holder teen i støbejerns tekanden varm i længere tid.

Origreen blev etableret i 2017. Ejeren og stifteren Daniel Hoortash har arbejdet med te siden 2007 og er uddannet som certificeret te-sommelier ved The International Tea Academy i Yunnan, Kina.

Origreen forhandler naturligvis også det allervigtigste: et stort udvalg af økologiske teer plus kaffe og italienske specialiteter fra små eksklusive producenter.