Expat – er det tid at vende hjem?

Det kan være spændende og givende at flytte til udlandet for at bo og arbejde i en tid. Nogle ser sig aldrig tilbage og gør deres nye land til deres hjem, mens andre efter en årrække gerne vil hjem til Danmark i en sjællandsk lejebolig eller en leje lejlighed i København, hvor familien måske trækker. Her ser vi nærmere på, hvordan du kan finde dig til rette efter mange år som expat.

Der kan være sket meget, mens man var væk, og ikke altid kan man blot springe lige ind i det liv og det samfund, man kendte inden turen gik udenlands. Det kan være nyttigt at være opmærksom på, at intet er statisk og at det kan tage lidt tid at vænne sig til de gamle, og så alligevel nye, omgivelser.

Start med at få tag over hovedet med lejeboliger på Sjælland

Det første, man skal have styr på, når man vender tilbage fra sit udlandsophold, er et sted at bo. Her kan det være en god idé at starte med at leje, indtil man har gjort sig klart, hvor man vil bo, og om man overhovedet har råd til at købe en bolig. Har man fået arbejde i hovedstaden, kan en lejebolig på Sjælland være en mulighed, for mange lejeboliger på Sjælland ligger højst en times kørsel fra København. Det kan også være en mulighed at prøve at få fat i en af de mange nye leje lejligheder i København, der er blevet bygget de senere år. At flytte ind i noget helt nyt og måske med en storslået udsigt over byen kan være en dejlig måde at kickstarte sit nye liv i Danmark på, og ved at bo i byen har man alle muligheder for at benytte sig af de mange kulturelle tilbud, vores hovedstad byder på.

Få nye relationer med leje lejlighed i København

Uanset om man går efter lejeboliger på Sjælland eller man foretrækker at søge efter leje lejligheder i København, bør man også tænke på at skabe sig et netværk, hvis man ikke allerede har et. Måske har man efterladt hele sin bekendtskabskreds i det land, man forlod, og da kræver det en indsats at skabe en ny. Danskerne har ry for at være svære at komme ind på livet af, men det er dog ikke umuligt. Du kan for eksempel engagere dig i frivilligt arbejde eller melde dig ind i en netværksorganisation og på den måde stille og roligt lære nye mennesker at kende, som måske med tiden kan blive til venner.