Gør sortering af madaffaldet nemmere med BioBag

Hvis du ikke allerede er begyndt at sortere madaffaldet separat, så kan du allerede godt begynde at forberede dig. Det vil nemlig i løbet af det næste år blive en fast del af husholdningens affaldssortering, at du skal sortere madaffaldet for sig selv. I nogle kommuner er det allerede sat i værk, og resten af landets kommuner vil snart følge trop.

Hvis du vil gøre det nemt og enkelt at sortere madaffald korrekt, så kan du med fordel vælge de smarte BioBag poser.

Hvad er en BioBag?

En BioBag er det optimale valg, når du skal sortere dit madaffald. Til forskel fra almindelige affaldsposer i plast, er BioBag-poserne nemlig fremstillet af bionedbrydelige og komposterbare materialer. Det betyder, at der ikke kommer plastrester i den biopulp, som er tilbage når der er udvundet biogas af madaffaldet. Biopulpen er en næringsrig gødning, der efterfølgende kan bruges som gødning på marker. Med bioposer er der ingen risiko for mikroplast, når bioaffald forarbejdes. Det sikrer en renere biopulp, der kommer os alle til gavn, når det bliver brugt til gødning.

Hvad er madaffald præcist?

Når de nye ændringer for affaldssortering træder i kraft over hele landet, skal du sortere dit madaffald separat. Det gælder derfor alt fra rester af brød, frugt og grønt til affald fra kødhåndtering, kaffegrums samt skaller fra æg og nødder. Det betyder, at alt bionedbrydeligt materiale fra den daglige husholdning skal samles i en pose for sig selv, der smides i en bestemt skraldespand. Her kan BioBag sikre, at madaffaldet er så rent og bionedbrydeligt som muligt, når det sendes videre i systemerne. Hvis du selv komposterer dit madaffald, kan du også have glæde af bioposerne. De er nemlig også nedbrydelige i hjemmekompostering, selvom det kan tage en smule længere tid afhængigt af temperatur og fugtighed.

BIOBAG ZENZO producerer de grønne BioBag-poser

BIOBAG ZENZO står bag de grønne bioposer, der i fremtiden er det bedste valg, når du skal sortere madaffald. Mange kommuner udleverer allerede selv de grønne poser til borgerne, når de igangsætter affaldssortering af mad og andet biologisk nedbrydeligt materiale.

Når poserne ligger rullet sammen, er der ingen risiko for, at de nedbrydes. De skal nemlig have de rigtige forhold med varme og fugt, før de forgår. Du risikerer derfor ikke, at dine BioBag-poser bliver opløst, mens de ligger i skuffen. Det er nemlig først, når poserne inklusiv indhold får de rette betingelser, at mikroorganismerne tager over og nedbryder både affald og pose.